POLETJE S PRANAMAT ECO ❤️
Poletna razprodaja se je začela! Do -30% na komplete
Sledite nam

Vaša nakupovalna košarica je prazna

Dodajte nekaj, da me razveselite :)

Nakupujte zdaj
Delna vsota:
Popust:
Darilni bon:
Skupaj:

Načini ekspresnega plačila

Uporabili bomo vaš naslov, naveden v PayPalu. Na podlagi tega naslova se obračuna tudi strošek dostave.

3D secure
Mastercard
VISA
STRIPE
Dotpay
Paysera
ClearPAY
PayPal

Trden spanec

Pranamat ECO je klinično dokazano 95-odstotno učinkovito pri zdravljenju nespečnosti in spodbujanju zdravega spanca.
 

Kaj je nespečnost?

Nespečnost pomeni, da imate redno težave s spanjem. Simptomi nespečnosti vključujejo, da težko zaspite, se pogosto zbujate ponoči, se zgodaj zbujate in ne morete zaspati nazaj, še vedno se počutite utrujeni, ko se zbudite, ne morete zadremati ali dremate preveč čez dan in se počutite izčrpani ali razdražljivi.

Your Image alt

Stranski učinki nespečnosti

Pomanjkanje spanja škoduje našemu zdravju in dobremu počutju. Simptomi pomanjkanja spanja vplivajo na vse vidike našega biološkega delovanja. Spanje je naš sistem življenjske podpore in je ključnega pomena za kognitivne funkcije, reproduktivno zdravje, učenje in spomin, zdravje srca in ožilja, vsak vidik imunskega zdravja in duševnega zdravja. Pravzaprav so kemični mehanizmi nespečnosti podobni tistim pri stresu, anksioznosti, napadih panike in depresiji. Če doživite katerega od teh dejavnikov, ste torej v nevarnosti za druge. To je celo statistično pomemben dejavnik pri stvareh, kot so stopnje prometnih nesreč in samomorov. Obstaja močna povezava med depresijo in motnjami spanja. Študije kažejo, da lahko dvajset minut dnevno akupresurne masaže izboljša tako količino kot kakovost spanja pri 95% ljudi.

Zakaj nocoj ne morem spati?

Vzroki nespečnosti spadajo v dve kategoriji. Prvi bi bili kratkoročni ali začasni stresorji. Na primer, da smo navdušeni ali pod stresom zaradi načrtovanja potovanja, bližajočega se izpita, da nas vrže iz urnika spanja zaradi časovnega zamika ali kratkotrajne bolečine. Ti razlogi za nespečnost so kratkotrajni in nespečnost izgine, ko je vzrok odpravljen. Uporaba masažnega kompleta Pranamat ECO je zelo učinkovita pri odpravljanju kratkotrajnih vzrokov slabega spanja, kot so stres, tesnoba ali fizična bolečina.

Dolgotrajna motnja spanja

Vendar pa se kronična nespečnost, pri kateri se simptomi pojavljajo več kot tri mesece, pojavi, ko je naš odnos s spanjem ogrožen. Začnemo se obremenjevati zaradi izgube spanca. Vstopimo v začaran krog, v katerem se bojimo iti v posteljo, ker to povezujemo s strahom pred nespečnostjo. To aktivira simpatični živčni sistem, kar pomeni, da gremo v posteljo v stanju "bori se, beži ali zamrzni". Kortizol in adrenalin krožita po telesu, pospešujeta srčni utrip in krvni tlak. To telo potisne v stanje hipervzburjenosti – ko so možgani v visoki pripravljenosti in iščejo zunanje grožnje. Zato smo lahko utrujeni, ne moremo pa spati. Ne moremo se izklopiti na kakršen koli rahel hrup ali fizično nelagodje, ker smo psihično in fizično v "visoki pripravljenosti". Vključitev Pranamat ECO masaže v vašo rutino pred spanjem vam lahko pomaga na novo opredeliti vaš odnos s spanjem. Zvišuje raven endorfinov in znižuje raven kortizola. Prav tako odpravlja "placebo" vidik težav s spanjem, ker vas vaša večerna masaža oddalji od miselnosti "Vem, da ne bom spal" k "Sprejemam to prijetno in sproščujoče dejanje, ki mi bo pomagalo zaspati".

Zakaj ne morem spati, čeprav sem utrujen?

"Rad bi spal, a mi telo ne dovoli." Se vam to zdi znano? Ko kronično slabo spimo, vstopimo v stanje izčrpanosti. To je zato, ker naše nočno stanje hipervzburjenosti in posledično naval adrenalina izgoreva naše zaloge cerebralne glukoze. To je hrana za naše možgane. Med zdravim spanjem možgani ne porabljajo cerebralno glukozo, ko se zbudimo, pa jo imamo v izobilju, da napajamo naše dnevne možganske funkcije. Toda, ko smo izčrpani, dan za dnem, noč za nočjo, iz sebe samo še bolj črpamo to bistveno energijo.

Kako zdraviti nespečnost

Zdravljenje nespečnosti, ki vodi do naravnega spanja vsaj osem ur ponoči, so zlati standard. Uspavalne tablete, na primer, ne proizvajajo naravnega spanca in njegovih bistvenih "možganskih valov globokega spanja". Prav tako povzročajo odvisnost in kasnejša ukinitev zdravila lahko še poslabša težavo.


Znanstveniki se strinjajo, da moramo za resnično zdravljenje motenj spanja delati v tandemu z ritmi našega telesa. Zdravljenje nespečnosti pomeni redefiniranje našega odnosa s spanjem in njegovimi koreninami v psihofizični nespečnosti; strah, da ne bomo mogli zaspati. Pranamat ECO masaža deluje z vašimi lastnimi nevrokemikalijami, psihologijo in kakršno koli osnovno bolečino ali stresom v vašem telesu, da naravno ponastavi vaš sistem in vas pripravi na resnično miren spanec.

Your Image alt

Pomoč pri nespečnosti: devet znanstvenih načinov, kako ustvariti naraven, miren spanec.
 

 1. Dosledna rutina: ob delavnikih in vikendih pojdite spat in vstanite ob isti uri.
 2. Ostanite čisti: izogibajte se alkoholu, kofeinu, nikotinu in tabletam za spanje, saj ovirajo naravno spanje.
 3. Ohladite se: vaše telo mora znižati svojo notranjo temperaturo za 2-3 stopinje, zato si prizadevajte, da bo vaša spalnica hladna (približno 65 °F ali 18 °C).
 4. Sprejmite temo: vaše telo želi spati, ko je tema. Pomagajte si tako, da se izogibate večernemu času pred zaslonom in uporabite zatemnitvene žaluzije ali masko za oči v svoji spalnici.
 5. Dremanje je za mačke: ne glede na to, ali je težko, se izogibajte dnevnemu dremežu.
 6. Naj bo vaša spalnica raj: samo za spanje. Tako ustvarite pozitivno asociacijo.
 7. Ko imate težave s spanjem: vstanite in opravite sproščujočo dejavnost, kot so branje, meditacija ali masaža Pranamat ECO.
 8. Ustvarite novo rutino pred spanjem: da se boste lahko veselili vsakega večera, tako da postane zabavno in sproščujoče.
 9. Privoščite si akupresurno masažo Pranamat ECO: 20-40 minut pred spanjem, to je hiter način za ponastavitev odnosa s spanjem.

Masaža celotnega telesa

Your Image alt

Nagrajena blazina Pranamat ECO se prilega obliki vašega vratu. Masažna podloga Pranamat ECO Mat, ki je dovolj velika za ves hrbet, je edina klinično testirana masažna podloga na svetu. Pranamat ECO Mini zagotavlja masažo stopal, ki gre tja, kamor greste vi. Mini je ročno izdelan v Evropi in dovolj majhen za potovanje.

Vaša Pranamat ECO rutina pred spanjem
 

Če imate težave s spanjem, poskusite to za 30 noči. Vključite Pranamat ECO masažo v svojo novo rutino pred spanjem. Ko ste se skopali ali oprhali, nekaj časa prebrali knjigo in se odpravili v posteljo, položite masažni set Pranamat ECO v svojo posteljo, v svojo hladno, temno spalnico. Nato se uležite tako, da bodo lotosove konice pritisnile na vašo kožo. Prizadevajte si vsaj dvajset minut na goli koži, da odražate pogoje klinične študije. Vemo, da je Pranamat ECO 95 % učinkovito pri spodbujanju zdravega, naravnega spanja. Pričakujete lahko, da:
 

 • Se veselite masaže celotnega telesa pred spanjem
 • Hitreje zaspite
 • Se zbudite manj pogosto ponoči
 • Se počutite bolje spočiti tudi, ko je vaš spanec moten
 • Se zjutraj zbudite osveženi in polni energije
 • Ustvarite povsem nov odnos s spanjem in časom za spanje
 • Zmanjšate jutranjo tesnobo
 • Dosežete resnično spokojen, zdrav spanec
 • Ponastavite vse vidike svojega duševnega in fizičnega zdravja